Suntem siguri că aţi tot preparat ştrudele cu brânză ori cu mere şi mai diverse combinaţii. Azi avem o idee nouă, de sezon i-am zice: un ştrudel cu brânză şi cireşe.

Ingrediente

1 pachet aluat de foitaj
750 g brânză dulce
2 ouă
1 lingură făină
2 linguri esenţă de vanilie
100 g cireşe
1 ou, pentru uns
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Speli cireşele, le îndepărtezi codiţele, le scoţi sâmburii şi le pui la scurs. Mixezi brânza, bine scursă, cu ouăle, făina şi esenţa de vanilie. Desfaci aluatul şi pui, pe mijoc, jumătate din compoziţia de brânză şi cireşele. Uneşti capetele aluatului şi aşezi ştrudelele în tăvi de chec tapetate. Le ungi cu ou şi le dai la cuptor până se rumenesc. Înainte să le serveşti, le pudrezi cu zahăr.

Loading...