Este vară, aşa că a sosit vremea să mâncăm mai uşor şi mai light. Însă asta nu înseamnă că nu trebuie să avem savoare şi gust în farfurie. Această reţetă de supă crema de cartofi cu bacon este ideală pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:

400 g cartofi
2 cepe albe potrivite
1 l lapte
50 g unt
300 g bacon
250 g caşcaval
sare
piper
busuioc, pentru decor

Mod de preparare:

1. Pui la fiert un litru de apă cu puţină sare. Cureţi ceapa şi o tai rondele. Când începe să clocotească, adaugi ceapa. După câteva clocote, adaugi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Laşi totul să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

2. Strecori legumele şi pui din nou zeama la fiert împreună cu laptele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la blender legumele fierte, iar crema obţinută o adaugi în supa care fierbe. 3. După câteva clocote, adaugi untul apoi dai deoparte. Serveşti supa cu bucăţele de bacon prăjit, caşcaval ras şi frunzuliţe de busuioc.

Dificultate mică

5 porţii

Timp de preparare: 1 h

Loading...