Primăvara trebuie să facem cură de verdeţuri, aşa că ai ocazia să încerci această reţetă.

De ce ai nevoie ca să prepari supă-cremă de urzici:

500 g urzici curăţate şi spălate
250 g cartofi maro-roşcaţi, tăiaţi bucăţi
1 fir de praz, doar partea albă
3 1/4 linguriţe de unt
500 ml apă
1/3 cană (70 g) smântână

Cum prepari supă-cremă de urzici:

Într-o cratiţă pui untul şi prazul şi căleşti până se înmoaie. Adaugi cartofii şi apa şi fierbi până se înmoaie. Pasezi cu blenderul şi treci prin strecurătoare. Aduci înapoi în cratiţă. Adaugi smântâna. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să se răcească. Opăreşti urzicile proaspete (doar frunzele şi tulpinile mici şi subţiri) până se înmoaie.

Pasezi cu blenderul până obţii o cremă moale, apoi o treci prin strecurătoare. Laşi la răcit. Combini supa de cartofi cu piureul de urzici răcit. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Încălzeşti şi subţiezi cu smântână, dacă e nevoie.

Sursa: https://www.thekitchn.com

Loading...