Această supă-cremă va deveni în curând preferata ta. Pieptul de pui este marinat într-un sos special, numit sos hoisin, care se găseşte în comerţ, şi le-o serveşti caldă celor dragi. La mesele festive, acest preparat va atrage privirile tuturor invitaţilor tăi.

Ingrediente (4 porţii)

500 g broccoli
1 căţel de usturoi
1 ceapă
1 cartof
1 litru supă de legume
1 piept de pui
50 ml sos hoisin
1 lămâie
4 linguri seminţe de susan albe şi negre
100 g crème fraîche (smântână maturată)
2 linguri ulei, pentru prăjit
coriandru, pentru ornat
sare
piper

Mod de preparare

Descojeşti şi tai usturoiul, ceapa şi cartoful. Desfaci bucheţelele de broccoli şi le dai deoparte. Îndepărtezi frunzele de pe tulpină, o cureţi şi o tai bucăţi mici.
pasul1
Încingi 1 lingurp de ulei într-o cratiţă încăpătoare, la foc mediu-mare. Adaugi cartofii, usturoiul şi ceapa, apoi tulpina de broccoli. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi căleşti 5-7 minute. Torni supa de legume şi laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ 15 minute. Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.
pasul2
Între timp, tai pieptul de pui fâşii mici şi le stropeşti cu sosul hoisin. Condimentezi cu sare şi piper şi amesteci carnea, ca să se acopere uniform cu sosul. Înfigi bucăţile de carne pe beţişoare pentru frigărui. Într-o tigaie mare de fontă, încingi 1 lingură de ulei şi prăjeşti pieptul de pui pe toate părţile, până se rumeneşte. Condimentezi cu sare, apoi dai tigaia cu totul la cuptorul încălzit, 5 minute.
pasul3
Adaugi bucheţelele de broccoli în cratiţă şi continui să fierbi supa încă 5-7 minute, până se înmoaie legumele. Iei vasul de pe foc. Cu un blender vertical, transformi supa într-un piure şi o omogenizezi. Apoi adaugi smântâna maturată, coaja şi zeama de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi din nou cu blenderul, ca să se combine ingredientele.
pasul4
Pui supa în boluri şi decorezi cu frigăruile din piept de pui, coriandru tocat şi presari seminţele de susan. Serveşti supa de broccoli cât este caldă.
pasul5
Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...