Această supă clasică de vară este ideală pentru a te răcori în zilele cu temperaturi extrem de ridicate. De asemenea, o poţi manevra cu uşurinţă şi o poţi păstra într-un termos şi să o iei cu tine la picnic. Încearcă şi tu reţeta de supă rece de castraveţi, recomandată de bucătarul Jamie Oliver.

Supă rece de castraveţi – Ingrediente

60 g unt nesărat
1 ceapă
3 castraveţi
1,5 litri supă de pui
½ legătură ceapă verde proaspătă
½ legătură pătrunjel proaspăt
2 lămâi
200 ml smântână cu un conţinut redus de grăsime
sare
piper negru măcinat

Supă rece de castraveţi – Mod de preparare

Cureţi şi tai ceapa cubuleţe, apoi toci castraveţii bucăţi mai mari. Topeşti untul într-o cratiţă mare şi sotezi ceapa la foc mediu, 4-5 minute, până se înmoaie.

Adaugi castraveţii, reduci flacăra la foc mic şi continui să căleşti 5 minute. Adaugi supa de pui strecurată, dai în clocot compoziţia, apoi reduci din nou flacăra. Condimentezi bine cu sare şi piper, după gust, şi fierbi la foc mic 5 minute.

Toci şi adaugi în supă ceapa verde, toci pătrunjelul, storci zeama de la lămâi şi fierbi supa încă 5 minute. Transferi compoziţia într-un blender şi mixezi până la omogenizare, în mai multe reprize, dacă este nevoie, până obţii o supă cremoasă.

Pui supa într-un bol, o laşi să se răcească la temperatura camerei, apoi o păstrezi la frigider până este complet rece. Încorporezi smântâna, condimentezi cu sare şi piper, apoi serveşti supa rece de castraveţi.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Supă concentrată de pui. Reţeta lui Jamie Oliver pentru baza mâncărurilor tale

Supă sărată de cod (dezlegare la peşte)

Supă de pui cu fasole şi spanac – FOTO

Supă de năsturel (hipertensiune)

Loading...