Supa rece Gazpacho este o reţetă din bucătăria spaniolă. Este un fel de mâncare menţionat în literatura greacă şi romană, deşi roşiile şi ardeii au fost aduse în Spania abia în secolul al XVI-lea. Reţeta din Andaluzia şi era iniţial preparată cu migdale şi struguri. Supa rece se poate servi cu pâine prăjită, alte legume sau ouă fierte.

 

Ingrediente

4 roşii mari, bine coapte (roşii şi galbene)

1 ceapă albă

2 castraveţi cornişon

1 ardei gras galben

1-2 căţei de usturoi

3 linguri ulei de măsline

1-2 lingură oţet balsamic

1 praf de zahăr

4-5 frunze busuioc proaspăt

sare

piper

 

Speli toate legumele, le cureţi de cotoare şi le tai bucăţi potrivite. Într-un blender, pui toate legumele tăiate felii, ceapa, usturoiul, busuiocul, oţetul, zahărul, uleiul, sare şi piper după gust. Mixezi până obţii o textură cremoasă. Dai supa la frigider 1-2 ore înainte de servire şi o decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock

 

Loading...