Consumat ca atare sau în combinaţii cu alte ingrediente, deliciosul iaurt dă o savoare deosebită salatelor sau supelor, precum şi multor altor preparate.

  • Pregătire:10 min
  • Porții:6
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:supe si ciorbe, mancare turceasca
Ingrediente
● 2 l supă de pui
● 150 g orez
● 380 g iaurt
● 1 linguriţă mentă uscată
● 1 linguriţă fulgi de boia
● 2 linguri unt
● 2 linguri făină
● 4 fire ceapă verde
● ½ ardei roşu
● 1 ou
● sare
● frunze de mentă, pentru decor
Instrucțiuni
Aşezi supa pe foc. Speli orezul în mai multe ape, apoi îl răstorni în supă. Laşi să fiarbă, la foc mic, 7-10 minute, amestecând frecvent. O dai deoparte.
 
Separat, combini iaurtul cu oul şi cu făina. Iei câte un polonic de supă fierbinte şi torni peste iaurt, procedezi aşa de vreo 3-4 ori, apoi îl torni, în fir subţire, în oala cu supă. O aşezi din nou pe foc şi laşi supa să fiarbă, la foc mic, 12-15 minute.
 
Între timp, topeşti untul într-o tigaie încinsă. Adaugi ceapa verde tăiată rondele şi ardeiul roşu făcut fâşii. Presari fulgii de boia, menta şi le căleşti puţin la foc iute. Opreşti focul la supă, potriveşti gustul de sare şi torni cu grijă ingredientele călite.
 
Serveşti supa caldă, decorată cu frunze de mentă, după gust.
 
FOTO: Profimedia
Loading...
Evaluează rețeta