Nu există combinaţie mai delicioasă decât caramelul apetisant şi alunele, totul într-o tartă pe care dacă o prepari o dată vei dori să o ai mereu pe masă. Reţeta de tartă cu alune şi caramel este ideală atunci când organizezi un weekend cu prietenii sau pur şi simplu când îţi vine pofta de dulce.

Ingrediente Tartă cu alune şi caramel

  • 4 ouă
  • 100 g făină
  • 250 g zahăr
  • 300 g alune de pădure
  • 30 g cacao
  • praf de copt

Mod de preparare Tartă cu alune şi caramel

Separă albuşurile de gălbenuşuri şi bate albuşurile spumă cu ajutorul unui tel sau al mixerului electric. Adaugă câteva linguri de zahăr, aproximativ 100 g, şi continuă să baţi albuşurile până când zahărul se topeşte. Adaugă 2 linguri de apă rece, apoi gălbenuşurile. Mixează făina cu praful de copt şi cu cacao şi adaugă totul peste amestecul din ouă. 

Într-o tavă de tartă, unsă în prealabil cu unt, adaugă compoziţia obţinută. Bagă la cuptor şi lasă la copt 35-40 de minute.

Când forma tartei este gata, se adaugă alunele Zahărul rămas se pune pe foc şi se topeşte până devine caramel. Atenţie, se topeşte la foc mic pentru a nu se arde, căci devine amărui. Se toarnă peste alune şi se lasă la răcit. 

Poftă bună! 

Loading...