Această reţetă de tartă cu ciuperci vine de la Daniela Safta, din Cluj-Napoca. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

Pentru aluat

200 g margarină sau unt

450 g făină

4 linguri apă

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 ceapă

1 gogoşar

200 g ciuperci

sare, piper

1 lingură ulei

Pentru sos

3 ouă

200 g smântână

100 g brânză rasă

sare, piper

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat, îl frămânţi, îl întinzi, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată şi îl dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei încins. Adaugi gogoşarul şi ciupercile făcute fâşii. Potriveşti gustul de sare şi piper. Le ţii pe foc până scade zeama, le dai deoparte şi, după ce s-au răcit, le răstorni în tavă.

Baţi ouăle cu smântâna, cu sare şi piper, după gust, apoi încorporezi brânza. Torni sosul peste legume şi dai tarta la cuptor, la 180 °C, 30-35 de minute.

FOTO: Arhivă personală

Loading...