Un antreu cald şi săţios, cu o crustă pufoasă din foitaj şi umplutură cremoasă. Este bună, dar şi rafinată. Încearc-o şi tu!

 

Ingrediente 

1 foaie aluat foitaj (400 g)

1 dovlecel mediu 

150 g brânză ricotta

100 g caşcaval 

½ legătură pătrunjel 

1 gălbenuş 

1 lingură ulei vegetal   

1 linguriţă zeamă de lămâie   

sare

 Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tai capetele dovlecelului, îl feliezi pe lungime, presari puţină sare şi laşi deoparte 10 minute. Scurgi bine feliile de surplusul de apă şi le pui într-un bol cu puţin ulei.
 
În alt vas, amesteci ricotta cu pătrunjelul tocat mărunt, cu zeama de lămâie, caşcavalul ras şi sare, după gust. 
 
Pui foaia de aluat într-o tavă cu hârtie de copt şi întinzi un strat de umplutură, lăsând un cm liber la margini. Aşezi feliile de dovlecel, ungi marginile cu gălbenuş bătut, apoi dai la cuptor 25-30 de minute. până ce tarta s-a rumenit.
 
Laşi la răcorit 10 minute înainte de servire. Decorezi după imaginaţie. 
 
 
FOTO Shutterstock
Loading...