Toamna este sezonul gutuilor, motiv pentru care ar trebui să le mănânci şi sub formă de tartă. Îţi propunem o reţetă pufoasă, super delicioasă.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 200 g făină
  • 1 gutuie mare
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albu şurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi esenţa şi gălbenuşurile, unul câte unul. Încorporezi făina cernută, apoi albuşurile, cu mişcări uşoare de jos în sus.

Torni compoziţia într­o formă rotundă, tapetată. Cureţi gutuia, o tai felii, nu foarte groase, pe care le stropeşti cu zeama de lămâie şi le aşezi peste compoziţie. Dai tarta la cuptor până când se rumeneşte uşor, apoi o scoţi, o laşi la răcorit şi o pudrezi cu zahăr.

Loading...