Tort aperitiv cu hering afumat
Torturile sărate încep să fie din ce în ce mai căutate şi mai apreciate. Iar acest tort cu salată de ouă şi hering afumat este atât de bun încât vei mai cere o felie.
De ce ai nevoie pentru tort
1 pâine rotundă
Pentru salata de peşte
2 heringi afumaţi
2 linguri muştar
1-2 linguri zeamă de lămâie
4 linguri maioneză de casă
1 ardei gras
Pentru salata de ou
2 castraveţi acri
100 g maioneză
1 legătură mărar
4 ouă fierte
Pentru decor
3 ouă fierte
1 roşie mare
maioneză
mărar
frunze de rucola
Cum se prepară tortul
Tai pâinea în trei felii, pe orizontală. Într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, aşezi o felie. Pentru umplutura de peşte, rupi heringul în bucăţi, apoi îl combini cu muştarul, zeama de lămâie, maioneza şi ardeiul gras mărunţit fin. Întinzi amestecul în formă într-un strat uniform, pe care-l acoperi cu a doua felie de pâine. Tai castraveţii cubuleţe şi-i storci de zeamă. Îi încorporezi în maioneză împreună cu mărarul tocat. Torni jumătate din compoziţie în formă. Peste ea, pui felii de ouă fierte pe care le acoperi cu restul de umplutură şi cu ultima felie de pâine. Decorezi cu maioneză, ouă şi roşia feliate, mărar şi frunze de rucola.