Ştiai că nucile sunt o sursă importantă de lecitină şi Omega-3? Sunt benefice pentru cei care suferă de artrită, deoarece au proprietăţi antiinflamatoare. Totodată, au un conţinut bogat de calciu şi din acest motiv sunt recomandat femeilor la menopauză, deoarece previn osteoporoza.

 

Ingrediente

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 150 g făină
  • 120 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 g nuci măcinate
  • 5 g praf de copt

Pentru umplutură:

  • 600 g frişcă bătută
  • 100 g nuci măcinate

Pentru caramel:

  • 100 g zahăr
  • 75 ml smântână pentru frişcă
  • 1 lingură unt
  • 1 esenţă vanilie

Mod de preparare 

Pentru blat, încingi cuptorul la 180 °C. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi încorporezi uşor albuşurile, cu mişcări uşoare de jos în sus. Adaugi treptat făina amestecată cu praful de copt şi cu nucile măcinate. După ce s-au omogenizat ingredientele, pui compoziţia într-o formă de tort cu inel detaşabil şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească complet înainte să-l tai în jumătate.

Pentru caramel, pui zahărul la topit, la foc mic. Când zahărul capătă o nuanţă caramel, dai deoparte şi adaugi smântâna, untul şi esenţa de vanilie. Aşezi din nou pe foc şi laşi să clocotească un minut, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Pentru cremă, amesteci frişca cu nucile măcinate. Întinzi peste prima felie de blat jumătate din cantitatea de frişcă, o nivelezi şi aşezi o doua felie. Opreşti 2-3 linguri de cremă pentru ornat, iar cu restul îmbraci tortul. La final, torni sosul caramel din loc în loc, formezi aveline de cremă cu un poş şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Cum faci cea mai bună budincă de seminţe de chia cu nuci pecan

Loading...