Acest tort de ciocolată în straturi este un desert deosebit pe care îl puteţi servi cu uşurinţă dacă aveţi musafiri în zilele de Paşte. Gustul cremelor şi al aromele se împletesc armonios, iar rezultatul va fi pe măsură.

Ingrediente:

Pentru blat:
6 linguri de zahăr pudră
6 ouă
1 praf de sare
6 linguri de făină
1 esenţă de vanilie
Pentru crema de cacao
2 ouă
100 g ciocolată
100 g zahăr
150 g margarină sau unt

Pentru crema de vanilie:
1 l lapte
8 linguri de făină
zahăr după gust
1 esenţă de vanilie
1 praf de sare
2 linguri de unt

Pentru glazură:
2 tablete de ciocolată amăruie (sau ciocolată de casă)

Pentru decor:
100 g ciocolată
100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Pentru blat separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci bine într-un bol gălbenuşurile cu 2/3 din zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare şi restul de zahăr. Încorporezi albuşurile uşor în gălbenuşuri, adaugi în ploaie făina cernută şi amesteci uşor cu o spatulă, de jos în sus.

Împarţi blatul de tort în 6 părţi egale şi foloseşti fundul rotund de la forma de tort detaşabilă (mai poţi marca pe hârtia de copt forma blatului şi îl coci în tava de la cuptor). Coci blaturile pe rând în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute, până se rumenesc uşor.

Între timp prepari crema de cacao. Amesteci într-un vas ouăle cu zahărul, apoi le pui pe baie de aburi până se mai îngroaşă compoziţia. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci bine. Iei vasul de pe foc, iar când s-a mai răcit pui untul (sau margarina) şi amesteci ca să se încorporeze.

Pentru crema de vanilie: pui într-un vas laptele şi lingurile de făină, rând pe rând, pe care le treci prin sită. Amesteci continuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Ţii vasul pe foc, adaugi zahărul, esenţa de vanilie şi praful de sare şi le amesteci până când capătă o consistenţă densă. După ce s-a mai răcit adaugi untul şi amesteci.

Aşezi primul strat de blat şi întinzi cremă de vanilie. Repeţi procedeul şi înainte de a pune ultimul strat întinzi crema de cacao. Topeşti pe baie de aburi ciocolata pentru glazură, după care îmbraci tortul. Decorezi acest tort, după gust, cu ciocolată albă şi neagră tăiată cu cuţitul econom (cel de curăţat cartofi).

Dă acest tort de ciocolată în straturi la frigider.

Tort cu crema de vanilie

Tarta cu mere in straturi

Prajitura in straturi

FOTO Profimedia

Loading...