Trei reţete de spaghete de vară

4 000e2e13 800 jpg jpeg

Dacă ai vara poftă de o porţie de paste, îţi venim în ajutor cu trei reţete delicioase şi uşoare de paste perfecte pentru vară. Uşoare, cu ingrediente light şi extrem de gustoase. Iată reţetele:

Cea mai simplă reţetă de spaghete cu lămâie

Ingrediente

2 lămâi

60 ml ulei de măsline

50 g parmezan ras

250 g spaghete

1 lingură pătrunjel tocat

1 lingură busuioc proaspăt tocat

sare

piper

Mod de preparare

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai la blender coaja rasă şi zeama de lămâie împreună cu uleiul şi parmezanul. Ai grijă să îndepărtezi în prealabil seminţele din lămâi.

Amesteci pastele calde cu sosul obţinut, pătrunjel şi busuioc, până ce sunt acoperite în totalitate. Sărezi şi piperezi, după gust. Serveşti imediat.

Spaghete cu pui, roşii şi spanac

spaghete cu spanac si pui jpg jpeg

Ingrediente

20 g roşii deshidratate, feliuţe

2 linguri ulei

300 g piept de pui

fulgi de ardei iute, după gust

sare

4 roşii, feliate

busuioc

230 g spanac proaspăt

3 căţei de usturoi, pisaţi

200 g spaghete

Mod de preparare

Dai la foc, într-o tigaie, în ulei, roşiile deshidratate, la temperatură medie. Adaugi puiul tăiat bucăţele, fulgi de ardei iute şi sare, după gust. Laşi pe foc aproximativ 5 minute sau până când puiul îşi schimbă culoarea. Amesteci cu roşiile, spanacul tocat, usturoi şi busuioc, după gust, încă 3-5 minute până ce spanacul se înmoaie şi roşiile încep să lase suc. Acoperi şi dai deoparte.

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Combini cu puiul şi legumele. Mai dai pe foc 1-2 minute. Serveşti imediat.

Spaghete cu ulei de măsline şi usturoi

De ce ai nevoie pentru spaghete cu ulei de măsline şi usturoi

1 pachet spaghete

100 ml ulei de măsline

200 g ciuperci

½ linguriţă sare

3 căţei de usturoi

frunze de busuioc

parmezan

Află cum se prepară spaghete cu ulei de măsline şi usturoi

Prepari spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le scurgi şi păstrezi o cană de zeamă.

Încingi uleiul, adaugi căţeii de usturoi, ciupercile şi sarea şi le sotezi 5-6 minute. Ciupercile trebuie să fie moi şi căţeii de usturoi uşor rumeniţi. Pui zeama păstrată şi amesteci. La final, adaugi spaghetele.

Serveşti cu frunze de busuioc şi parmezan ras.