Pe lângă delicioşii gomboţi sau aromata peltea, din prune mai poţi pregăti şi triunghiuri fragede. Ideale pentru întreaga familie!

 

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 250 g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 12 prune
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare 

Mixezi crema de brânză cu zahărul tos, cel vanilat şi ouăle. Îndepărtezi sâmburii pru-nelor şi le toci bucăţi cât mai mici, apoi le amesteci cu crema de brânză cu ajutorul unei linguri de lemn.2Decongelezi foitajul şi decupezi din cele două foi pătrate de aproximativ 10 cm lungi-me. Pui în mijloc câte o lingură de umplutură, apoi pliezi şi uneşti bine capetele. Aşezi fiecare triunghi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor la 190 °C, până se rumenesc.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tartă cu prune şi bezea