Combinaţia de bezea dulce cu prune aromate şi acrişoare te va cuceri de la prima înghiţitură. O prăjitură deosebită, atunci când vrei un desert cu adevărat special!

 

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură apă rece

Pentru umplutură

  • 300 g prune
  • 10-12 curmale fără sâmburi
  • 1 lingură zahăr

Pentru bezea

  • 2 albuşuri
  • 4 linguri zahăr

Mod de preparare 

Amesteci făina şi untul într-un bol mare, folosindu-ţi mâinile. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie, sarea, gălbenuşul şi apa şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl întinzi, cu mâinile, într-o formă rotundă, inclusiv pe pereţi, apoi înţepi foaia cu o furculiţă, din loc în loc. Dai aluatul la cuptor, 15 minute, la 175 °C. Când e gata, îl laşi la răcorit. Baţi albuşurile spumă într-un bol mare, adaugi zahărul şi continui să mixezi până obţii o bezea. Tai prunele în jumătăţi, pui în fiecare câte o curmală şi le aranjezi cu scobitura în jos, în tavă, peste foaia de aluat. Presari zahărul, apoi adaugi bezeaua şi nivelezi cu o spatulă. Dai din nou tarta la cuptor, 20 de minute, la 170 °C. Laşi la răcorit, iar când o serveşti o decorezi cu toppingul preferat. 

Mai multe reţete găsiţi pe SoDelicious.ro

Loading...