Varză călită cu kaizer

1 captura de ecran din 2019 07 11 la 17 50 36 png png

Un preparat cu care nu ai cum să dai greş. Varza călită este un fel de mâncare clasic pentru români, iar kaizerul afumat îi dă o aromă aparte, aşa că ori de câte ori ai chef de un festin, prepară această reţetă, scoate pe masă câţiva ardei iuţi şi învârte rapid o mămăligă.

Ingrediente pentru varză călită cu kaizer: 

1 varză medie

1 linguriţă piper

1 linguriţă boia afumată

1 linguriţă tarhon

1 linguriţă cimbru

2 pahare de apă

150 ml sos de roşii 

400 g kaizer afumat

1 foaie de dafin

2 linguri ulei

1 ceapă

1 morcov

1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Încinge 2 linguri de ulei într-o cratiţă încăpătoare sau tuci. Taie kaizerul afumat feliuţe şi pune-l la prăjit. Între timp, toacă ceapa şi morcovul mărunt, şi când kaizerul începe să se rumenească adaugă şi legumele. Lasă-le să se prăjească bine şi adaugă varza tocată mărunt. 

Amestecă încontinuu până varza începe să scadă. Adaugă un pahar cu apă, condimentele şi lasă să fiarbă cu un capac deasupra. Când varza a scăzut suficient şi nu mai există lichid, adaugă sosul de roşii şi mai dă câteva clocote. 

Verifică varza şi kaizerul să fie gătite, apoi adaugă frunza de dafin şi mai amestecă puţin. Ia varza de pe foc, presară mărarul tocat şi serveşte-o alături de o porţie generoasă de mămăligă şi un ardei iute proaspăt.