Această variantă de zacuscă se prepară în lunile august-septembrie şi este mai uşor de făcut, pentru că ardeii capia se curăţă mai repede. Încearc-o şi tu, e deosebită!
 
Ingrediente
 
  • 3 kg ardei capia roşii
  • 1 kg gogoşari
  • 2 kg roşii
  • 1,5 kg ceapă
  • 400 ml ulei floarea-soarelui
  • foi dafin
  • 3 linguri sare grunjoasă
  • piper boabe

Speli ardeii şi gogoşarii şi-i coci. Îi cureţi de coajă, cotor şi seminţe şi-i laşi la scurs. Îi dai prin maşina de tocat. Speli roşiile, le opăreşti câteva secunde şi le descojeşti. Le storci în mână, pentru a îndepărta seminţele şi excesul de apă şi le tai bucăţi. Cureţi apoi cepele, le toci şi le căleşti într-o oală încăpătoare în uleiul încins. După ce a devenit uşor sticloasă, adaugi ardeii, gogoşarii şi roşiile, piper, sare şi foi de dafin. 

 
Dai focul mic şi laşi să fiarbă uşor, amestecând constant, 2-3 ore, până când zacusca scade, iar uleiul iese la suprafaţă.
 
Speli borcanele şi le sterilizezi în cuptor. Torni zacusca în borcane cât este fierbinte, înfiletezi capacele şi le înveleşti în pături până a doua zi, pentru a se răci lent. Le păstrezi îmtr-un loc uscat şi răcoros.
Loading...