Unele dintre cele mai mari descoperiri au survenit în urma unor accidente, lucru care este valabil şi în cazul mâncării sau băuturilor. Astfel de eşecuri culinare au avut parte de acel element surpriză care le-a transformat într-un adevărat succes.

1. Crêpe Suzette

În 1896, chelnerul de 16 ani Henri Charpentier a încercat să stingă o tigaie care luase foc. S-a întâmplat chiar în ziua în care Prinţul de Wales, aflat în vizită la Café de Paris din Monte Carlo, a cerut un desert special realizat doar pentru el. Henri a aprins din întâmplare o tigaie cu alcool şi, acţionând rapid, a aruncat o clătită în ea.

Prinţul s-a îndrăgostit pe loc de desertul inedit şi i-a cerut lui Charpentier numele clătitei, care a ajuns să fie botezată pe loc Crêpe Princess. Însă viitorul rege Eduard a cerut, ulterior, schimbarea numelui clătitei în Suzette, numele iubitei sale din acea perioadă, conform platformei online de comenzi de mâncare foodpanda.ro.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...