Pentru a economisi bani şi a găti în acelaşi timp feluri de mâncare delicioase este necesar să cunoaşteţi câteva tehnici de preparare a alimentelor, de folosire a porţiilor neconsumate şi de stocare a ingredientelor.

1. Gătiţi şi serviţi porţii potrivite. Nutriţioniştii spun că o bucată sănătoasă de friptură nu trebuie să depăşească 85 de grame. La cină, bucata de carne trebuie să ocupe maximum un sfert din farfurie, legumele, jumătate, iar cerealele integrale, un sfert. Reducerea cantităţii de carne consumată este benefică pentru sănătate, dar şi pentru portofel.

2. Gătiţi alimentele la temperaturi joase, lent. Bucăţile mai tari de carne de porc sau vită sunt mai ieftine cu aproape 50 - 70% faţă de cele pentru fripturi sau cotlete, însă nimeni nu doreşte să mănânce talpă de cauciuc la cină. Cea mai eficientă metodă de a găti astfel de carne este la temperatură joasă, în cuptor, într-un sos, timp de câteva ore.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...
Evaluează articolul