3 feluri în care poţi să găteşti puiul la cuptor

1 dinner 1246287 1920 jpg jpeg

Puiul la cuptor e uşor de pregătit şi delicios, motiv pentru care îţi recomandăm să descoperi trei reţete simple, pe care le vei adora.

3 feluri în care poţi să găteşti puiul la cuptor - pulpe de pui la cuptor cu cartofi

Cea mai simplă modalitate de a găti puiul la cuptor este să alegi nişte pulpe şi să le prepari cu cartofi. Ai nevoie de:

- patru pulpe superioare - şase cartofi - o roşie mare - un ardei gras - o ceapă - cinci căţei de usturoi - sare şi piper, după gust - zeama obţinută dintr-o lămâie. - 1-2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

Spală pulpele, după care curăţă cartofii şi celelalte legume, iar apo taie-le cubuleţe. Pune toate ingredientele într-un bol mare, iar apoi condimentează cu sare şi piper, dar şi cu zeama de lămâie şi alte condimente precum pătrunjel, oregano ori cimbru. Lasă totul la marinat pentru două ore, iar apoi unge o tavă cu puţin unt şi aşază carnea şi legumele. Dă totul la cuptor pentru două ore, până s-au rumenit frumos.

3 feluri în care poţi să găteşti puiul la cuptor - pui la cuptor cu brânză rasă

Ai nevoie de:

- un kilogram de cartofi

- un pui

- o ceapă

- 250 de grame de brânză

- 100 de grame de unt

- o legătură de mărar

- sare şi piper, după gust

- o lingură de ulei

Curăţă cartofii, spală-i, iar apoi taie-i sub formă de cubuleţe. La fel şi ceapa, iar apoi pune totul într-o tavă.

Condimentează puiul cu o linguriţă rasă de sare şi una de piper măcinat, iar apoi unge cu unt şi adaugă brânză rasă, dar şi mărar tocat mărunt.

Pune puiul la copt pentru o oră. Serveşte-l cu un pahar cu vin alb demidulce.

3 feluri în care poţi să găteşti puiul la cuptor - pui la cuptor cu portocale şi rozmarin

Ai nevoie de:

- un pui întreg, fără piele

- trei cepe mari

- patru căţei de usturoi

- două căni de suc de portocale

- un sfert de cană de ulei de măsline

- trei linguri de sare

- trei linguri de piper negru măcinat

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi usturoiul, apoi toacă legumele mărunt. Ulterior, într-un bol, condimentează-le cu uleiul de măsline, coaja rasă de portocale, piper negru şi rozmarin. Amestecă ingredientele şi lasă să se întrepătrundă aromele.

Pune puiul în congelator timp de 40 de minute, iar apoi adaugă puţin din amestecul de condimente. Pune cuptorul la preîncălzit şi lasă-l să se coacă timp de 30 de minute. Ulterior, întoarce puiul şi mai lasă-l alte 30 de minute. Sunt gata atunci când capătă o nuanţă aurie-maronie.

Poftă bună!