Dacă îţi numeri caloriile în fiecare zi pentru o dietă sau un stil de viaţă sănătos, şi vrei şi ceva dulce, iată 3 reţete de prăjituri de casă cu puţine calorii. Se prepară repede, sunt delicioase, răcoroase şi merg oricând.

3 reţete de prăjituri cu puţine calorii - Prăjitură cu lămâie cu 130 calorii/porţia:

Ingrediente:
- 30 g mălai
- 50 g făină
- 5 albuşuri
- Puţin zahăr brun sau îndulcitor (după gust)
- Puţin unt
- 2 linguri suc de lămâie
- Coajă de lămâie
- Vârf de sare
- Jumătate plic praf de copt
- Esenţă de vanilie

Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu praful de sare. Se amestecă apoi mălaiul cu făina şi praful de copt. Se adaugă peste îndulcitorul şi esenţa de vanilie. Se amestecă cu albuşurile şi la final se pune coaja de lămâie şi sucul. Se tapetează o tavă cu unt, se pune hârtie de copt şi se lasă la cuptor timp de 40 de minute. Se scoate când este gata şi se ornează cu ce vă place.

3 reţete de prăjituri cu puţine calorii - Prăjitură cu brânză de 220 calorii/porţia:

Ingrediente:
- 1,5 kg brânză vaci proaspătă dulce
- 50 g zahăr brun
- 200 g stafide
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 esenţă rom
- Gelatină prăjituri
- 1 plic gelatină roşie care se toarnă deasupra

Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele bine, mai puţin gelatina şi o parte din zahăr. Se pune la frigider într-un vas rotund, ca forma de tort. Se lasă timp de 3 ore. Se scote după aceea din vas, se pune pe un platou şi se toarnă gelatina preparată supă indicaţiile de pe plic. Va da un efect foarte frumos, în plus, este absolut delicioasă.

3 reţete de prăjituri cu puţine calorii - Prăjitură de ciocolată dietetică:

Ingrediente:
- 310 g ciocolată neagră cu 70% cacao
- 185 g ciocolată neagră cu 70% cacao pentru topping
- 10 ouă mari

Mod de preparare:
Topiţi cele 310 g de ciocolată neagră la bain-marie. Apoi, separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se pun într-un bol mare şi se bat până se întăresc bine. Ciocolata topită se amestecă cu gălbenuşurile.

Se adaugă treptat şi albuşurile, compoziţia finală trebuie să aibă textura unui sufleu sau a unei spume. Nu se amestecă excesiv, ci doar până se încorporează totul. Se pune într-o formă rotundă şi se lasă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade exact 8 minute. Se lasă la răcit jumătate de oră şi apoi de bagă la frigider timp de 12 ore. Se ornează cu restul de ciocolată topită, se răceşte 5 minute la frigider şi se serveşte rece.

Loading...