3 reţete simple pentru cină

1 pizza de post jpg jpeg

Somon la cuptor cu portocale

Ai nevoie de: - o jumătate de somon dezosat - o portocală - o lingură de ulei de măsline - o ceaşcă cu apă - sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Taie bucata de somon în patru bucăţi, după care aşaz-o într-un vas de yena. Condimentează cu sare şi piper, după gust.

Între timp prepară sosul dintr-o jumătate de portocală, o lingură de ulei de măsline, două linguri de vin alb şi apă.

Toarnă sosul peste peşte, adaugă câte o felie de porocală şi bagă totul la cuptor. Acoperă, însă, vasul, pentru 20 de minute, iar în ultimele zece minute lasă să se coacă fără capac.

Pizza de post cu ardei şi măsline

- 300 de grame de făină

- 150 ml de apă caldă

- două linguri de ulei de măsline

- două linguriţe de drojdie uscată

- sare

- o lingură de zahăr.

- doi ardei de culori diferite

- două ciuperci

- 100 grame măsline

- o mână de frunze de busuioc.

Combină făina cu zahărul şi drojdia într-un bol, după care adaugă apa călduţă şi uleiul. Amestecă bine, condimentează cu sare şi frământă aluatul de pizza timp de 5-10 minute. Lasă-l să crească timp 20 de minute.

Aşază aluatul pe tavă de pizza, întinde jumătate din sosul de roşii pe pizza şi aşază legumele tăiate deasupra.

Dă pizza la cuptor pentru cca 20 de minute, sau până când se rumeneşte. Repetă procedeul cu cea de-a doua pizza de post, pentru a obţine în total 4 porţii.

Salată nemţească de crudităţi

- trei gulii

- două mere

- doi morcovi medii

- o legătură de busuioc proaspăt

Ingrediente pentru dressing:

- 50 ml de ulei de măsline extravirgin

- două linguri de muştar dulce

- sare şi piper, după gust

Curăţă guliile de frunze şi de coajă, apoi taie-le bastonaşe fine (julienne).

Procedează la fel şi cu mărul şi morcovul, apoi combină-le şi presară-le din belşug cu busuioc.

Separat, amestecă uleiul de măsline extravirgin cu oţetul de mere, muştarul, sarea şi piperul. Dacă îţi place un dressing pentru salată puţin mai gros, îl poţi obţine folosind mixerul vertical.

Toarnă dressingul peste salată de crudităţi şi las-o la rece pentru 20-30 minute înainte de servire.