Iepuraşi coloraţi

iepurasi colorati jpeg

Masă de Paşte nu e completă fără fursecurile în formă de iepuraşi coloraţi, de aceea îţi dezvăluim o reţetă de prăjituri şi cum să o decorezi.

De ce ai nevoie pentru iepuraşi coloraţi

1 ceaşcă de unt 1 ceaşcă de zahăr

sucul de la o lămâie

1 ¾ făină

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

½ linguriţă de sare

Inimioare colorate

Cum se prepară iepuraşii coloraţi

Încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.  Într-un bol mediu, amestecă untul cu zahărul cu un mixer (putere medie), timp de 3 minute. Zahărul poate fi tot colorat. Adaugă sucul de lămâie şi amestecă din nou. Într-un bol separat, combină făină, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Gradual, adaugă amestecul cu mixtura din unt şi zahăr.

Pune amestecul obţinut într-un vas şi acoperă-l cu folie de plastic, care trebuie ţinut timp de 2 ore la frigider. Inimioarele de zahăr colorat trebuie pisate, pentru a le folosi pentru decorarea iepuraşilor.

Coca de prăjituri, după ce a stat cele 2 ore la frigider, trebuie întinsă şi cu ajutorul formelor metalice în formă de iepuraşi se decupează din aluat. Pune fiecare iepuraş în tavă, lăsând un spaţiu egal între ei. Lasă-i la cuptor timp de 12-15 minute.

După ce i-ai scos de la cuptor, pune pe fiecare gel rece pentru decorat şi presară zahăr colorat, fie roz sau albastru. Pentru ochi, nas şi gură foloseşte fulgi de ciocolată.

Pentru preparare poţi folosi zahăr Mărgăritar.

Sursa foto butterfacecakes.blogspot