Specialiştii spun că nu ai nevoie de ouă pentru a coace cele mai bune prăjituri sau mâncăruri. Foloseşte aceste alimente care vor înlocui perfect ouăle.

Fie că eşti alergic la ouă, fie că pur şi simplu vrei să coci ceva şi nu ai ingredientele necesare în frigider, cel mai probabil ştii că prepararea unei mâncări sau a unui desert la cuptor, fără ouă, este o mare problemă. Şi ţi se pare că aproape fiecare reţetă pe care o întâlneşti are nevoie de ouă.

Cu toate acestea, există alternative la ouă, adică alimente pe care le poţi folosi pentru a face acelaşi preparat, la cuptor. Data viitoare când ai o reţetă care necesită ouă, încearcă aceşti înlocuitori.

1. Sosul de mere

Foloseşte 1/4 cană de sos de mere neîndulcit pentru a înlocui 1 ou în majoritatea reţetelor care necesită coacere. Unii spun că ar trebui să îl amesteci cu 1/2 linguriţă de praf de copt. Dacă tot ceea ce ai în cămară este sosul de mere, atunci pur şi simplu reduci cantitatea de zahăr din reţeta ta. Sosul de mere este, totodată, un înlocuitor foarte popular şi sănătos pentru ulei în foarte multe deserturi făcute la cuptor.

2. Bananele

Foloseşte 1/4 cană de piure de banane (obţinut de la aproximativ o jumătate de banană) pentru a înlocui 1 ou atunci când coci un desert. Reţine că acest truc va da o uşoară aromă de banane acelui desert pe care îl pregăteşti, ceea ce poate fi un lucru bun.

3. Seminţele de in

Deşi pare greu de crezut, seminţele de in (recomandate pentru o inimă sănătoasă) pot fi folosite ca substitut pentru ouă. Pur şi simplu amesteci 1 lingură de seminţe de in măcinate cu 3 linguri de apă, până când lichidul este complet absorbit şi compoziţia devine vâscoasă. Foloseşte acest amestec pentru a înlocui 1 ou. Poţi folosi seminţe de in măcinate înainte sau poţi să le macini chiar tu într-o râşniţă de cafea sau una pentru condimente.

4. Uleiul vegetal

De regulă, 1/4 cană (60 ml) de ulei vegetal poate fi folosită ca substitut pentru 1 ou atunci când coci ceva la cuptor. Dacă ştii că reţeta necesită mai mult de 1 ou, va trebui să încerci o altă metodă, deoarece cu cât adaugi mai mult ulei vegetal, cu atât preparatul va fi mai uleios şi mai gras.

5. Apă, ulei şi praf de copt

Amestecă într-un vas 2 linguri de apă cu 1 linguriţă de ulei (precum cel de porumb sau unul vegetal) şi 2 linguriţe de praf de copt. Foloseşte acest amestec pentru a înlocui 1 ou. Când compoziţia este folosită în reţetele de fursecuri ori biscuiţi sau alte alimente ce necesită coacere, trucul funcţionează atât de bine încât nimeni nu îşi va da seama că ai înlocuit ouăle.

Foto: pixabay.com

Loading...