Nu mai e mult până la Ziua Copilului şi am vrea să te pregăteşti din timp cu tot felul de răsfăţuri pentru cei mici.

Ingrediente (6 porţii)

Pentru guguluf
250 g cartofi fierţi
4 ouă
200 g unt
150 g zahăr pudră
1 esenţă vanilie
50 g zahăr tos
250 g făină
2 linguriţe rase praf de copt
sare
unt pentru uns tava

Pentru cremă
2 plicuri cremă instant de vanilie
6 linguri zahăr pudră
500 ml lapte

Pentru marţipan
450 g migdale măcinate fin
460 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă esenţă de migdale
2 ouă
100 g ciocolată menaj
1 linguriţă ulei

Pentru ornat
200 g ciocolată menaj
2 linguriţe de ulei

Mod de preparare

Pentru guguluf, dai cartofii fierţi pe răzătoarea mare. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi untul cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat gălbenuşurile şi un vârf de cuţit de sare. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul tos, încorporezi în amestecul cu gălbenuşuri, adaugi cartofii raşi şi făina cernută cu praful de copt. Torni aluatul în forma de guguluf unsă şi tapetată în prealabil. Coci în cuptorul preîncălzit 50 de minute.
pasul 1

Pentru crema instant, torni praful din plicuri într-un vas şi-l amesteci bine cu zahărul şi laptele până se întăreşte. Împarţi crema în două vase, pentru umplut şi pentru ornat, şi le introduci la frigider 20 de minute. Tai în trei guguluful după ce s-a răcit bine şi-l umpli cu crema de vanilie. Topeşti ciocolata de menaj pe baie de aburi, amesteci cu uleiul, laşi să se răcească un pic şi întinzi uniform pe blat.
pasul 2

Pentru marţipan, amesteci migdalele măcinate fin cu zahărul pudră cernut, faci o adâncitură în mijloc şi adaugi zeama de lămâie, esenţa de migdale şi ouăle. Frămânţi marţipanul obţinut, modelezi trei batoane pe care le împleteşti şi formezi toarta coşuleţului. Topeşti ciocolata de menaj pe baie de aburi şi amesteci cu uleiul. Ungi cu ciocolată toarta din marţipan împletit. Dai la frigider 15 minute.
pasul 3

Pui crema pentru ornat într-un şpriţ şi ornezi guguluful de jur împrejur. Scoţi de la frigider toarta din marţipan unsă cu ciocolată şi o montezi pe guguluf. Introduci la frigider 2-3 ore. Decorezi cu trandafiri în momentul servirii.
pasul 4

Loading...