Băutorii de cafea ştiu că nu toţi îndulcitorii sunt la fel, iar pe piaţă se găsesc fel şi fel de substituenţi pentru zahăr. De la zaharină la aspartam, există numeroase feluri în care putem face cafeaua mai dulce fără să ne lovim de problema caloriilor, dar cea mai sănătoasă metodă este stevia.

Potrivit Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente, stevia este cel mai sănătos îndulcitor. Aceasta a căpătat popularitate în ultimii ani, făcându-şi intrarea în industria sucurilor, dar şi în cafenele. Coca Cola a lansat anul acesta în Statele Unite sortimentul Coca Cola Life, special pentru cei care nu sunt mulţumiţi de sucul dietetic, folosind stevia şi trestie de zahăr pentru îndulcire. Urmând modelul Coca Cola, şi Pepsi a lansat o versiune numită Pepsi True şi a folosit aceeaşi îndulcitori.

Publicaţia americană „Huffington Post” a întocmit o listă cu şapte lucruri pe care nu le ştim despre stevia. Pe lângă faptul că nu este unul din duşmanii siluetei, fiind un produs lipsit de calorii, stevia:

Este o plantă

Stevia rebaudiană se „trage” din Brazilia şi Paraguay, unde este folosită de sute de ani pentru îndulcirea mâncărilor şi pentru tratarea arsurilor şi a altor probleme stomacale, potrivit „LiveScience”.

citeşte continuarea pe adevarul.ro

Loading...