Astăzi, ne îndulcim cu un Cheesecake cu zmeură. Cititoarea noastră, Luciana Stoian, din Bucureşti ne-a trimis această reţetă delicioasă. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

cheesecake zmeura

Ingrediente

Pentru blat

150 g biscuiţi şi jumătate de pachet de unt

Pentru cremă

250 g mascarpone

250 g ricotta (sau oricare altă brânză fină)

150 g de zahăr

2 ouă esenţă de vanilie

zmeură/ gem de zmeura ( pentru decor)

Mod de preparare:

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Pui amestecul în tavă şi tasezi bine. Brânza o amesteci cu zahărul şi cu ouăle, puse pe rând. Adaugi esenţa de vanilie. Amestecul astfel obţinut îl pui în tavă peste amestecul de biscuiţi şi dai la cuptor pentru o oră. Cuptorul trebuie preîncălzit la 150 de grade.

După ce coci cheesecake-ul, laşi în cuptor să se răcească, ca să nu crape. Decorezi cu zmeură sau cu dulceaţă de zmeură.

Loading...
Evaluează articolul