Cu toate că numeroase studii arată că un consum regulat de vitamina C nu poate preveni, de fapt, răcelile, nutrimentul poate să scurteze durata de convalescenţă şi chiar reduce severitatea simptomelor. În ciuda reputaţiei portocalelor, există fructe şi legume care le întrec când vine vorba de cantitatea de vitamina C din ele.

Ardeii iuţi
O jumătate de cană de ardei iute tocat sau cubuleţe conţine 107,8 mg de vitamina C. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au descoperit că substanţa care dă iuţeala ardeilor, capsaicina, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare şi musculare.

Ardeii graşi
O cană cu ardei gras roşu, tăiat mărunt, conţine, 190 mg, de aproape trei ori mai multă vitamina C decât o portocală. Ardeii roşii sunt, de asemenea, o mare sursă de vitamina A, esenţială pentru sănătatea ochilor.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

Loading...