Ambalajul este de multe ori înşelător, iar sub aspectul plăcut şi îmbietor, multe alimente ascund toxine extrem de periculoase. În cantităţi mici ele nu fac prea mult rău, însă consumate în exces pot să îţi afecteze sănătatea.

Carnea gătită în sânge

Specialiştii recomandă ca orice friptură să fie gătită la cel puţin 160 °, pentru a distruge bacteriile responsabile de E.coli sau salmonela.

Sâmburii fructelor

Merele şi perele au sâmburi plini de anumite substanţe care, odată îghiţite, se transformă în acid cianhidric. Pentru a-şi desface otrava însă, sâmburii trebuie să fie pisaţi foarte bine. În general, un măr are în medie opt sâmburi. Abia după consumul a 25 de mere cu tot cu sâmburi pe parcursul unei zile, aceştia pot deveni un motiv de îngrijorare. Şi sâmburii din cireşe conţin acelaşi acid, la fel ca şi caisele şi piersicile.

Cartofii

Cartofii pot produce solanină, în funcţie de modul în care sunt cultivaţi, un pesticid natural extrem de toxic pentru oameni. Acest compus de regăseşte în cartofii care încep să înverzească, în special după ce încep să încolţească. Intoxicaţia cu solanină poate da stări de vomă şi doar în cazuri rare stop cardio-respirator.

Rubarba

Frunzele rubarbei conţin acid oxalic, care contribuie la formarea pietrelor la rinichi. Cantitatea fatală este de aproximativ 5 kilograme, însă nu te gândi că dacă vei mânca mai puţin eşti mai ferit, chiar şi o cantitate mică poate să îţi pună sănătatea în pericol.

Mierea crudă

Dacă nu trece prin procesul de pasteurizare, care omoară toxinele, mierea crudă conţine o substanţă periculoasă ce produce ameţeli, slăbiciune, transpiraţie excesivă  sau greaţă.

Loading...