Dacă vrei să întârzii cât mai mult procesul de îmbătrânire şi să ai o viaţă lungă şi sănătoasă trebuie să incluzi în alimentaţia ta câteva alimente. De asemenea, este recomandat să mănânci mai puţină carne, să bei multă apă şi să nu sari peste micul dejun.

Iaurtul

Plin de probiotice, bacterii similare celor care se află în intestinul uman, acestea ajută la restituirea echilibrului gastrointestinal, de aceea e bine să îl incluzi cât mai des în dieta ta. Totodată, iaurtul îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi starea generală de bine a organismului.

Roşiile

Legume foarte gustoase, dar totodată bogate în substanţe nutritive, roşiile sunt pline de vitamina A, C, E, potasiu, dar şi fier şi licopen, antioxidant ce reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, dar şi al cancerului de prostată. Bucură-te de aroma lor inconfundabilă, atât crude, cât şi gătite.

Uleiul de măsline

Acizii graşi esenţiali din uleiul de măsline presat la rece ajută creierul să funcţioneze normal şi inhibă dezvoltarea celulelor cancerigene. Mai mult, acesta scade nivelul colesterolului „rău“ şi curăţă vasele de sânge de depunerile de grăsime. Uleiul de măsline acţionează şi ca antiinflamator, cu efecte similare unui ibuprofen natural.

Peştele

Sursă de acizi graşi Omega 3, peştele şi fructele de mare conţin substanţe esenţiale pentru sănătate. Ajută la dezvoltarea sistemului nervos, luptă împotriva degradării ADN-ului şi menţin un aspect întinerit al pielii. Se recomandă consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână, pentru a menţine creierul sănătos şi la bătrâneţe. Ai grijă însă ca acesta să fie gătit cât mai sănătos, pe baie de abur sau la grătar.

Cereale integrale

Reduc riscul declanşării unui accident vascular, diminuează probabilitatea apariţiei diabetului zaharat de tip 2, menţin o greutate corporală normală şi susţin sănătatea sistemului circulator şi a sistemului osos. Acestea sunt doar câteva din beneficiile pe care cerealele integrale le oferă şi pentru care trebuie să le incluzi în dieta ta.

 

Loading...