Diseară se anunţă invitaţi la masă? Vrei să-i impresionezi cu ceva special? Încearcă antreul din pâine neagră cu brânză.

Ingrediente: 500 g pâine neagră, 100 g şuncă, 100 g telemea, 150 g brânză topită feliată, 150 g brânză de vaci, 1 ou fiert tare, 4 linguri unt, 1 linguriţă muştar, 1 praz (partea albă), 1 linguriţă ketchup, 1 linguriţă boia dulce, sare, piper, oregano, cimbru, castravete, ridiche

Mod de preparare:

Cureţi pâinea de coajă şi o tai în 4 felii mai groase, ca la blatul de tort. Telemeaua o freci bine cu o lingură de unt, muştarul, oul tăiat mărunt, condimentezi cu sare şi piper. Cu compoziţia ungi o felie de pâine. Peste cremă aşezi felii de şuncă şi pui deasupra o altă felie de pâine.

Freci brânza topită cu restul de unt, boia dulce, ketchup, condimentezi cu sare şi ungi felia de pâine peste care pui iar felii de şuncă. Brânza de vaci o amesteci cu oregano şi cimbru, adaugi prazul tăiat mărunt, sare, piper. Păstrezi o parte din cremă pentru decorat, iar cu restul ungi felia de pâine. Acoperi cu felii deşuncă şi pui deasupra ultima felie de pâine.

Împachetezi totul cu folie de aluminiu şi dai la rece până a doua zi. Înainte de a o servi, îmbraci totul cu crema de brânză păstrată pentru decorare, ornezi cu ridiche şi castravete.

Loading...