Carnea de vită este o sursă execlentă de fier şi de zinc. Păstreaz-o în partea de jos a frigiderului şi consumaţi-o cât mai repede posibil, în cel mult trei zile. Pregăteşte un antricot de vită la grătar cu sos marinat şi vei obţine o combinaţie foarte ademenitoare.

Antricot de vită la grătar cu sos marinat - Ingrediente

4 bucăţi antricot de vită
cimbru
rozmarin
ardei copţi
sare
piper boabe

Pentru sosul marinat
500 ml de bere
1 lingură zeamă de lămâie

Antricot de vită la grătar cu sos marinat - Cum se prepară

Se aşază carnea într-un castron, se pudrează cu sare şi se toarnă bere amestecată cu zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi se pune la frigider pentru 1 oră să se frăgezească.Se pune bucata de carne pe grătarul bine încins şi se stropeşte din când în când cu sosul marinat, să se rumenească frumos.Se serveşte caldă, garnisită cu cimbru, rozmarin, piper boabe şi ardei copţi.

Loading...