La această reţetă îţi recomandăm un sos de hrean şi smântână. Ai nevoie de 1 linguriţă muştar, 150 g smântână, 2 linguri hrean ras, zeamă de lămâie, sare, piper. Amesteci hreanul cu smântâna şi cu muştarul. Adaugi, după gust, sare, piper şi zeamă de lămâie.

Ingrediente

3 felii de antricot viţel

Pentru marinată
sucul de la 1 lămâie
2 linguriţe oţet balsamic
2 linguriţe sos de soia
2 linguriţe boia dulce
3 linguri ulei
3-4 căţei usturoi
150 ml vin roşu
1 crenguţă rozmarin
sare grunjoasă
piper

Mod de preparare

Speli antricoatele, le pui într-un vas şi le presari cu boia şi piper. Separat, amesteci uleiul cu zeama proaspăt stoarsă de la lămâie, oţetul balsamic, vinul roşu, sosul de soia şi îl torni peste antricoate. Zdrobeşti usturoiul şi-l adaugi şi pe el şi, la sfârşit, presari rozmarinul şi sarea grunjoasă. Acoperi vasul cu o folie alimentară şi laşi la rece carnea pentru a se marina, minimum 4 ore. Scoţi carnea din frigider cu 30 de minute înainte de a o găti. Încingi grătarul şi, după 15 minute, pui la făcut carnea, pe care o frigi cam 4 minute, pe fiecare parte.

Loading...
Evaluează articolul