Aceste gustări cu ciuperci şi spanac sunt perfecte pentru invitaţii dumneavoastră. După ce se scot din cuptor, se poate rade parmezan peste, pentru mai multă savoare.

Ingrediente:

4 ouă, separate de gălbenuş
o jumătate de linguriţă de sare
o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat
un sfert de linguriţă de nucşoară pisată
o cană de lapte
400 de grame de ciuperci tăiate bucăţele
o lingură de unt nesărat
un pacheţel de spanac congelat

Mod de preparare:

Puneţi albuşurile de ou, sarea, piperul şi nucşoara într-un castron şi amestecaţi bine. Încălziţi laptele într-o crăticioară pe foc mediu. Turnaţi-l apoi încet peste compoziţia cu gălbenuş de ou. Se toarnă tot amestecul în crăticioară, se lasă la fiert 3-4 minute, amestecând încontinuu, apoi se trece din nou în recipientul de amestec. Se toacă bine ciupercile. Se topeşte untul într-o tigaie. Se pun ciupercile şi se lasă pe foc 10 minute, timp în care se amestecă. Apoi se pun în amestecul cu albuş împreună cu spanacul. Se preîncălzeşte cuptorul la 220 de grade Celsius. Se iau 6 forme pentru sufleu(sau brioşe) şi se ung cu unt. Se toarnă amestecul rezultat în ele şi se lasă la cuptor timp de jumătate de oră, până când aluatul creşte şi devine pufos.

Sursa: wholefoodmarket.com

Loading...