Pentru zile în care nu prea mai ştii ce să găteşti, acest aperitiv cu dovlcei este perfect.

Ingrediente

1 kg dovlecei
100 g unt
6 ouă
100 g făină
100 g caşcaval ras
250 ml lapte
1 praf sare

Mod de preparare

Pui la fiert în apă cu sare dovleceii curăţaţi de coajă, seminţe şi tăiaţi cubuleţe. Îi scoţi, îi treci sub jet de apă rece şi îi laşi la scurs. Amesteci făina cu laptele, având grijă să nu se formeze cocoloaşe, apoi pui vasul la foc mic amestecând continuu ca să nu se lipească, până când dă în fiert şi dai deoparte. Pui 75 g de unt şi amesteci să se topească. Restul de unt îl topeşti şi îl păstrezi.

Separi albuşurile de gălbenuşuri, pui gălbenuşurile unul câte unul în sos, iar albuşurile le baţi spumă şi le încorporezi uşor şi pe ele. Adaugi, pe rând, dovleceii bine scurşi şi jumătate din caşcavalul ras. Ungi cu puţin unt tava şi torni mai mult de jumătate, apoi presari restul de caşcaval şi stropeşti cu untul topit. Dai la cuptorul încins şi ţii până când se umflă şi se rumeneşte.

Loading...