Lintea poate fi pe gustul tutror dacă este în mâncăruri aromate ademenitoare. Este şi cazul acestui fel de mâncare.

Ingrediente

Pentru aluat
350 g făină
250 g margarină
100 g apă
1 lingură oţet

Pentru umplutură
250 g linte verde
1 morcov potrivit
1 ardei
1 roşie
1 ceapă
1 cartof mare fiert
2 linguri ulei de măsline
150 g crutoane cu gust de usturoi
cimbru
pătrunjel verde
sare
piper

Cum se prepară

Se amestecă făina cu margarina tăiată bucăţele ­până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă apoi treptat apa în care s-a amestecat oţetul şi se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic, care se lasă să stea 1 oră la rece, apoi se întinde în foi foarte subţiri, ca pentru ştrudel.

Între timp, se fierb lintea şi morcovul, în apă cu un praf de sare, se scurg şi se lasă la răcit. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în uleiul bine încins împreună cu ardeiul şi roşia tăiate cubuleţe. Se adaugă apoi lintea, morcovul şi cartoful tăiate cubuleţe şi se condimentează, după gust, cu cimbru, pătrunjel, sare şi piper.

Se tapetează o formă ­rotundă cu foi subţiri de ­aluat (sau patru mai ­mici), se adaugă umplutura de linte şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 20 de minute. Se serveşte cu crutoane aromate cu gust de usturoi.

Loading...