Iată şi o idee mai inedită de aperitiv, care cu siguranţă îţi va plăcea.

Ingrediente

3 dovlecei tineri
2 cartofi potriviţi
2 fire de ceapă verde
1 fir de usturoi verde (sau 1 căţel de usturoi)
1 l supă de legume
1 pumn de frunze de busuioc verde
2 linguri ulei de măsline
150 ml smântână lichidă
sare
piper
100 g parmezan

Mod de preparare

Se spală dovleceii, se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi mari şi se călesc în uleiul încins împreună cu ceapa, usturoiul verde şi frunzele de busuioc, până se înmoaie. Se adaugă supa de legume şi se lasă la fiert până sunt bine pătrunse. Se strecoară legumele, păstrând zeama, se trec prin blender pentru a se obţine un piure foarte fin. Se adaugă zeamă treptat până capătă consistenţa unei supe groase, se adaugă smântâna, sare şi piper, după gust, şi se pune la rece, până în momentul servirii. Separat, se rade parmezanul şi se toarnă în strat subţire pe fundul unei tigăi încinse, dar luată deoparte de pe foc. Se coace pe ambele părţi, obţinându-se paleuri crocante de parmezan, care se vor servi alături de aperitivul rece de dovlecei.

Loading...
Evaluează articolul