Adori salata de ardei copţi, dar ce ai spune de ardei pane?

Preparare: 1 h 10 minute

Dificultate: mică

5 porţii

Ingrediente

10 ardei capia

2 ouă

2 linguri făină

1 lingură smântână

2 linguri apă

1 căţel usturoi

2 linguri pesmet

ulei pentru prăjit

sare

piper

Preparare

  1. 1.     Coci ardeii, îi aşezi într-un castron mare, presari sare peste ei şi îi acoperi cu un capac. După 30 de minute, cureţi ardeii de pieliţă, scoţi seminţele din interior cu mare atenţie pentru a rămâne ardeii cât mai întregi şi îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare.
  2. 2.     Între timp, baţi ouăle cu un praf de sare, amesteci cu făina, smântâna, usturoiul zdrobit şi diluezi cu puţină apă până la consistenţa aluatului de clătite.
  3. 3.     Treci fiecare ardei prin făină, prin aluatul de clătite, iar la sfârşit prin pesmet, după care îi rumeneşti în ulei bine încins pe toate părţile, având grijă să rămână cozile întregi. Îi serveşti calzi sau reci.

 
Foto: Stockfood

Loading...