Ardei capia umpluţi cu varză

ardei capia umpluti cu varza murata jpeg

Avem pentru voi o serie de reţete de conserve, pentru a le prepara în această toamnă.

Ingrediente

20 ardei capia 1 varză albă potrivită 500 ml oţet 1-2 linguri ulei 1 l apă 1 lingură sare boabe de piper foi de dafin

Mod de preparare

Speli bine ardeii capia, le tai căpăcelul, cât mai aproape de coadă şi-i cureţi de seminţe şi nervuri. Toci varza, o sărezi şi pui un pic de ulei şi amesteci bine. Umpli cu acest amestec ardeii şi-i aşezi apoi în borcane, după preferinţă, cu foi de dafin printre ei. Presari boabele de piper. Separat, pui apa împreună cu oţetul şi sarea pe foc şi, după ce a fiert în câteva clocote, torni lichidul peste ardei. Legi cu celofan şi depozitezi în cămară.