În zilele de post, dar nu numai, această reţetă este binevenită.

Ingrediente

6 ardei graşi mari
200 ml supă de legume
2 linguri sos de roşii

Pentru umplutură
3 linguri ulei
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 dovlecel
3-4 roşii bine coapte
1 lingură zahăr
sare
piper

Cum se prepară

Se taie ardeii în jumătate, pe lungime, şi se îndepărtează seminţele. Separat, se taie mărunt ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel. Dovlecelul se taie cubuleţe. Se călesc legumele în uleiul bine încins, până când se înmoaie. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate mărunt şi se lasă să fiarbă totul până scade zeama. Se adaugă puţin zahăr, sare şi piper după gust şi după câteva clocote se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească. Se umplu ardeii cu compoziţia de legume, se aşază într-o tavă, se adaugă supa de legume, sosul de roşii şi se pune tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Se consumă calzi sau reci.

Loading...
Evaluează articolul