Ardei umpluţi cu orez şi soia
Umplutura ardeilor poate să difere de la o reţetă la alta. Fie că e vorba de ciuperci, fie orez sau fie soia, gustul delicios rămâne mereu acelaşi. Noi va propunem pentru azi, o reteta de ardei umpluti cu orez si soia.
Ingrediente
4 ardei graşi mari 1 pachet soia granule 200 g orez cu bobul lung 2 cepe mari 3 ciuperci frunze de ţelină cu tije cu tot 2 roşii pătrunjel verde 4-5 linguri de ulei 300 ml supă de legume 80 g stafid (opţional) sare piper
Mod de preparare
Se fierb granulele de soia în apă condimentată după gust, timp de 15 minute, se strecoară şi se pun deoparte. Se alege orezul, se spală şi se opăreşte 5 minute, apoi se strecoară şi se clăteşte cu apă rece.
Se taie ceapa fin, se căleşte în ulei bine încins, până devine sticloasă. Se adaugă granulele de soia, ciupercile tăiate fin, orezul, frunzele şi tijele de ţelină tăiate, stafidele (opţional), roşiile curăţate de pieliţe şi date pe răzătoare. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă totul 20 de minute, amestecând permanent ca să nu se prindă.
Între timp, se taie ardeii pe jumătate, se scot seminţele, dar se păstrează codiţele, pentru aspect. Se umplu ardeii cu compoziţia de orez, se aşază într-o formă termorezistentă, se toarnă peste ei supa de legume şi se pun la cuptor pentru 20 de minute. Acesti ardei umpluti cu orez si soia se servesc calzi sau reci.
Salata de ardei copti cu usturoi
Salata de ardei copti cu usturoi
sursa foto: Stock Food