Gustul iute este dat de capsaicină, un ingredient cu multiple proprietăţi nutriţionale care în doze corespunzătoare poate fi exact tratamentul de care ai nevoie.

Unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, ardeiul iute este benefic pentru sănătate. Poţi să îl consumi în salate sau ca înlocuitor al cepei la ciorbă.

Ameliorează inflamaţiile

Conţinutul bogat în capsaicină face din ardeiul iute un antiinflamator natral, prin faptul că blochează substanţa P prezentă în corp, responsabilă de inflamaţii. Poate fi folosit şi pentru a preveni apariţia artritei, mai ales dacă ştii că eşti suspect de această afecţiune sau dacă ai persoane în familie care se confruntă deja cu ea. Eficienţa ardeiului iute a fost observată şi în calmarea durerilor precum cele cauzate de psoriazis, artrită sau neuropatie diabetică.

Îmbunătăţeşte digestia şi activitatea cardiacă

Poţi să uiţi de problemele legate de colesterol sau trigliceride consumând un ardei iute la masă. Aceasta este eficient şi în prevenirea formării cheagurilor de sânge şi apoi a trombozei.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Loading...