În doar 45 de minute, fără prea multe ingrediente,vei reuşi să le prepari celor dragi aceste delicioase aripioare de pui. Serveşte-le ca aperitiv şi vei vedea că glazura lor dulce de miere este echilibrată de sosul de soia şi de oţetul din compoziţie. Reţeta este recomandată de Martha Stewart, aşa că merită să o încerci şi tu, poate chiar în weekend.

Ingrediente

½ cană sos de soia
½ cană oţet de vin alb
½ miere polifloră
3 căţei de usturoi, curăţaţi
1 bucăţică de 5 cm de ghimbir proaspăt, curăţat şi tăiat felii subţiri
1,4 kg aripioare de pui
1 linguriţă seminţe de susan, prăjite
2 linguriţe arpagic verde tocat, opţional

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Într-o cratiţă mică, amesteci cu un tel sosul de soia, oţetul, mierea, usturoiul şi ghimbirul. Laşi să fiarbă uşor 30 de minute, la foc mediu spre mare, şi amesteci din când în când, până când se îngroaşă compoziţia şi volumul scade la jumătate. Torni sosul printr-o sită fină, deasupra unui vas mare. Arunci părţile solide. Ar trebui să obţii cam două treimi de cană de sos.

Între timp, aranjezi aripioarele de pui într-un singur strat pe o tavă de copt nu foarte adâncă. Le dai la cuptor până se rumenesc şi devin crocante, 35 de minute. Scurgi grăsimea din tavă şi, cu ajutorul unor cleşti de bucătărie, muţi aripioarele direct în bolul cu sos. Amesteci 3 minute până când aripioarele sunt acoperite în sos şi au absorbit mare parte din compoziţie. Pentru servire, le presari cu seminţe de susan şi cu arpagic tocat, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

Loading...
Evaluează articolul