Fruct dulce-acrişor, aromat şi cu puternic efect antioxidant, zmeura este delicioasă în diferite preparate uşoare şi răcoroase de vară.Cel puţin la fel de valoroase sunt şi frunzele plantei, din care putem preparar diverse leacuri.

Arbust stufos şi ghimpos, înalt de 1-2 metri, zmeurul se cultivă în principal pentru numeroasele sale tratamente în cazul mai multor boli.

Poţi prepara diverse remedii pentru ameliorarea unor afecţiuni, de la cele digestive până la faringită şi stomatită.

Preparatele din fructe, frunze şi mlădiţe de zmeur pot ajuta la scăderea acidităţii gastrice şi au proprietăţi dezinfectante.

Bolile de stomac, mai puţin sâcâitoare
Piroza sau senzaţia de arsură care urcă din stomac prin esofag, fiind asociată cu un gust acru, este produsă de tulburări ale funcţiilor stomacului, în special hiperaciditate. Aceasta se produce din cauza alimentelor şi băuturilor iritante ingerate.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...