Pământ bun, România şi-a făcut din viţa-de-vie blazon, iar sortimentele de vinuri sunt vestite în lume. Cu siguranţă, vinurile care se produc la noi nu sunt din cele de rând. Ele dezleagă limba şi inima... şi fac cinste specialiştilor noştri din domeniu.

Recunoaştere internaţională

La cea de-a 23-a ediţie a Târgului de vinuri „Merano Wine Festival“, care s-a desfăşurat din 7 noiembrie şi până azi (10 noiembrie), în oraşul Merano, Tirolul de Sud, nordul Italiei, au participat, pentru prima dată, şi producători de vinuri Premium din România.

Viile Metamorfosis, Petro Vaselo, Villa Vinea, S.E.R.V.E., Gramma, Crama Basilescu, Davino, Crama Bauer, Prince Ştirbey, Crama Gîrboiu, Nachbil, Vinarte, Liliac şi La Sapata sunt cei 14 producători invitaţi la târg. Toate vinurile româneşti au fost medaliate, iar şase dintre ele au primit medalii de aur! Acestea sunt: Revelatio 2013, de la Davino; Cuvèe Alexandru 2007, de la S.E.R.V.E.; Fetească Albă 2011, de la Crama Basilescu; Nachbil Rhein Riesling 2012; Sirena Dunării 2001, de la Vinarte; Negru de Drăgăşani 2011, de la Prince Ştirbey.

Producătorii români, care au participat la festival, au fost atent selecţionaţi de Marinela Vasilica Ardelean, somelierul anului di Romania 2014, şi de Helmuth Koecher, proprietar şi fondator „Merano Wine Festival“, unul dintre cele mai exclusiviste târguri la nivel mondial dedicate industriei viniviticole.

text: Maria Belu

Loading...