Îţi dau energie, te hidratează şi-ţi alungă oboseala. Este vorba despre caise, fructele de care e bine să profiţi în această perioadă în care ai ocazia să le mănânci în stare crudă, nu conservate. Descoperă care sunt afecţiunile în care sunt chiar recomandate!

O caisă medie ca mărime îţi aduce până la 8% din necesarul zilnic de fibre alimentare. În plus, caisele scad nivelul colesterolului „rău“ şi previn bolile cardiovasculare, cancerul de colon şi de stomac.

Te privează de probleme de vedere

Vitamina A, pe care corpul o preia din caise, ajută la îmbunătăţirea vederii, prin contribuţia la refacerea pigmenţilor sensibili la lumină. Aşadar, se poate spune că o cură de caise îţi ajută ochii.

Reduc arsurile digestive

Dacă suferi de hiperaciditate, alege pentru gustări caise şi piersici! Reduc hiperaciditatea şi previn demineralizarea organismului. Chiar dacă unele sunt acrişoare sau acide, sărurile minerale din ele reglează secreţia sucurilor digestive, secreţia biliară şi contribuie la eliminarea acidului uric din organism.

Descoperă alte avantaje ale unei astfel de diete pe clicksanatate.ro.

Loading...