Un desert balcanic atât de bun că parcă nu ar fi de post!

De ce ai nevoie ca să faci baclava cu nuci şi migdale:

450 g nuci pisate mare

225 g migdale, pisate mare

1 lingură scorţişoară măcinată

1 pachet de 500 g foi de plăcintă

225 g unt nesărat, topit

2 căni apă

1 1/2 căni (330 g) zahăr

10 cuişoare

zeama de la 1/2 lămâie

Cum prepari baclava cu nuci şi migdale:

Amesteci nucile, migdalele, zahărul şi scorţişoara într-un bol. Dă deoparte.  Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade C.

Cum asamblezi straturile:

Cu o pensulă, unge fundul şi pereţii unui vas termorezistent cu untul topit. Începe întâi cu 6 foi, ungându-le pe fiecare cu unt. Adaugă jumătate din amestecul de nuci şi migdale într-un strat uniform. Foloseşte o spatulă pentru a netezi. Continuă să ungi alte 6 foi. Adaugă restul de amestec de nuci şi migdale uniform. Deasupra pune restul de foi. Dă la copt în cuptorul preîncălzit timp de circa 45 minute sau până se rumenesc foile.

Cum faci siropul:

Intr-o tigaie medie, combină apa cu zahărul şi amestecă bine. Adaugă cuişoarele şi lasă să fiarbă la foc mediu-mare circa 20 minute. Siropul trebuie să se îngroaşe uşor. Ia de pe foc şi scoate cuişoarele. Adaugă zeama de lămâie şi amestecă. Lasă siropul să se răcească. După ce ai scos baclavaua din cuptor şi e caldă încă, toarnă uşor siropul peste toată prăjitura. Poate fi dată la frigider sau ţinută la temperatura camerei.

Sursa: https://www.thespruce.com

Loading...