Baghetă umplută (stromboli)

bagheta umpluta stromboli jpeg

În loc de aluat de casă, poţi folosi pentru a prepara stromboli, aluat de pizza.

Ingrediente (1 baghetă)

250 g făină 100 ml apă călduţă 4 g drojdie uscată ½ linguriţă de zahăr ½ linguriţă de sare 1 lingură ulei 3 felii de şuncă 3 felii de caşcaval 2 linguri de bulion 2 fire de ceapă verde

Mod de preparare

Amesteci făina cu drojdia, le pui într-un vas adânc, faci o gaură în centrul făinii şi adaugi apa, zahărul, sarea, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Laşi aluatul o oră la crescut, la loc cald. După aceea, îl pui pe o masă, presari făină şi-l întinzi cu sucitorul. Ungi aluatul cu bulion, pui caşcavalul, şunca, ceapa tăiată mărunt şi rulezi.

Pui bagheta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor aproximativ 40 de minute.