În loc de aluat de casă, poţi folosi pentru a prepara stromboli, aluat de pizza.

Ingrediente (1 baghetă)

250 g făină
100 ml apă călduţă
4 g drojdie uscată
½ linguriţă de zahăr
½ linguriţă de sare
1 lingură ulei
3 felii de şuncă
3 felii de caşcaval
2 linguri de bulion
2 fire de ceapă verde

Mod de preparare

Amesteci făina cu drojdia, le pui într-un vas adânc, faci o gaură în centrul făinii şi adaugi apa, zahărul, sarea, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Laşi aluatul o oră la crescut, la loc cald. După aceea, îl pui pe o masă, presari făină şi-l întinzi cu sucitorul. Ungi aluatul cu bulion, pui caşcavalul, şunca, ceapa tăiată mărunt şi rulezi.
Pui bagheta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor aproximativ 40 de minute.

Loading...
Evaluează articolul